O blogu

Stało się... Mając dość nagminnego "podrabiania" produktów naturalnych przez m.in. uprzejme zagęszczanie śmietany czy jogutu niepotrzebnymi dodatkami oraz pompowanie wędlin wodą i "mięsem" niewiadomego pochodzenia postanowiłem w maju 2013 roku przysiąść do pisania bloga, który ma za zadanie edukować potencjalnych klientów w zakresie składu produktów spożywczych, roli i pochodzenia dodatków do żywności oraz oznakowania wszystkiego, czym można człeka napchać. Od czasu do czasu zamierzam także torpedować przereklamowane produkty z segmentu "bio-eko-organicznego" i sprzedawane na targu "wiejskie jaja z wolnego wybiegu" z wesołą pieczątką oznaczającą chów klatkowy na skorupce.

Poza blogiem jestem piwowarem, piekarzem i serowarem. Sery i pieczywo na razie robię tylko w domu, piwo już w nieco większych ilościach, tworząc przepisy dla browaru rzemieślniczego Wąsosz oraz w ramach własnego projektu whisker.beer :)

Można mnie złapać pisząc na meow@whisker.beer, lub na LinkedIn.